Flashmob

Wat is een Flashmob?

Een Flashmob (of in onze taal: een “flitsbende”) is een (grote) groep mensen die onopvallend aanwezig zijn op een openbare plek en die plotseling een leuk dansje doen, beginnend met enkelen in het midden, waarna steeds meer mensen meedoen en schijnbaar direct mee zijn met de choreografie en daarna weer snel uiteenvalt. Natuurlijk verwonderen andere mensen zich die niet deel uitmaken van de groep want zij hebben geen idee dat er op die plaats plots gedanst zal worden.

Je kunt je al inbeelden dat hoe meer deelnemers er in de groep zijn, hoe succesvoller de Flashmob. Schrijf je daarom snel in op één van de proeflessen voor jouw leeftijdsgroep via de menuknop “Schrijf je in“, om jouw deelname veilig te stellen. Wie van buiten af de aanvraag wenst te doen zonder vaste lessen te volgen, klikt best op contact zodat een aparte vraag kan gespecifieerd worden.

Voor welke leeftijden is een Flashmob? Wel eigenlijk voor iedereen die al een beetje kan dansen, dus zelfs de allerkleinsten. Natuurlijk worden die begeleid en ondersteunt door de al wat oudere leerlingen. Zo zullen de meest ervaren dansers ermee starten en komen altijd maar grotere groepen de dansers vervoegen, waardoor de kleinste er ook bij kunnen.

De Flashmob kan aangeleerd worden op jouw school. In overleg met de directie wordt de datum bepaald wanneer we jullie de choreografie aanleren. Dan zullen we ook vragen dat iedere leerling van jouw school deelneemt aan die sessie want de school mag de Flashmob eender waar herhalen, dus ook buiten de school bij wijze van promotie.

Wijzelf zorgen ook voor de opname van de Flashmob zodat jouw prestatie op Youtube zal te zien zijn en jouw de link kan delen met wie je wenst.
Voorbeelden van Flashmobs zijn al te vinden op Youtube: “Flashmob kinderen basisschool het Kofschip” of “flashmob basisschool igtus“.