Wie zijn wij

Dansers en Entertainers vanuit het hart

 Wie zijn wij web IMG_20171115_150835

Hoe het allemaal begon…

Dansen moet in je bloed zitten, wordt er gezegd. Een soort gezonde microbe die plots zijn kopje opsteekt. Wat drijft ons om te dansen, wanneer overkomt het ons? Hieronder het korte verhaal van de twee stichters van Dansorganisatie “I love to dance”.

De ontdekking.

We beginnen bij dansmeester Geert. De breakdance en de electric boogie rage kwam overgewaaid naar onze contreien en hij vroeg zich af hoe die gasten dat eigenlijk deden. Iets helemaal anders en vol verbazende effecten. Je kunt het maar al doende begrijpen, dacht hij, en maakte zich de stijl snel meester, twee jaar later werd hij Belgisch Kampioen. Maar daar bleef het niet bij. Hij vond als productontwikkelaar met specialiteit in de kinderpsychologie dat er meer creativiteit gelegd kon worden in de electric boogie stijl, waar robot en mime bewegingen uitvloeiden. In die stijl werd hij belgisch en europees kampioen in Hongarije. In dezelfde periode werd hij eveneens laureaat van de nationale danswedstrijd “Videodance” van de toenmalige VRT-omroep en o.a. vice-wereldkampioen solo-dans in Zwitserland op andere wedstrijden. Kort daarna stichtte hij een eigen act waarmee hij na verloop van tijd zowat de wereld mee rondreisde: Laserman (zie ook enkele beelden Miss Belgian Beauty verkiezingArmand Van Helden featuring LasermanLaserman in InterflixLaserman – Schuif Af, Laserman @ Megadance festival PragueRaveman featuring LasermanLaserman aka GT in JamaicaLaserman @ Bad Neuheim (Germany)Laserman in the Disco Revenge tour). Hij werd gevraagd voor een special acts in talrijke TV-programma’s, zoals bekend de Super 50 (met single “Technology”), TOTZ (VTM), Baraka (VRT), Schuif Af (VTM), Felice (VTM), Interflix (VRT), Avro’s Toppop Discorvery Show (AVRO NL), Megadance documentary (Praag)… etcetera. Tegelijkertijd leidde hij zijn vroegere achtergrond dansers van “Dancemaster GT & his Gang” (een groepje waarmee hij zijn eerste TV-optreden op Walter’s Verjaardagshow had) op tot een volwaardige formatie: “BB Jerome & the Bang Gang (hit Shock Rock). Enige tijd later was hij een van de grondleggers van de formatie “Def Dames Dope”, waarin hij hen vooral artistiek bij stond.

Terug naar de heimat.

Toen hij door omstandigheden terug naar de heimat (regio Oostkamp) kwam wonen, bleven de danskriebels niet uit en meteen waagde hij zijn kans met de eerste cursus “House” in het land te Oostkamp. Een overweldigend succes met intervieuws voor Top Radio en reportages op Focus TV. Van heinde en verre kwamen danseressen zich bekwamen en meteen blonken daar enkele uit waarmee hij opnieuw een showgroep stichtte om door het ganse vlaamse discotheken land te touren. Thema’s werden uitgewerkt zoals o.a. de disco revenge en de millenium tour en er werd voor diverse sponsors gewerkt. Op die manier is hij ook in kennis geraakt met zijn huidige wederhelft, dansjuf Sophie, die van het begin een vaste waarde vormde in deze showgroep. Samen met haar tweelingzus Cindy werd ze ook de vaste danseres van Laserman in projecten zoals The Moon (hit Blow up the speaker) met een ganse tournee door Nederland en Armand Van Helden (hit Koochy) wat o.a. live te zien was op het programma TMF Awards.

De danswereld van de kinderen.

Dansjuf Sophie was reeds van kleinsaf door de dansmicrobe gebeten. Samen met haar tweelingzus werd ze lid van de plaatselijke majorettenband en stonden ze al van héél kleinsaf op de eerste rij. Juf Sophie haar studies gaven haar inzicht in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en begon haar interesse voor het jonge publiekje te groeien. Intussen had dansjuf Sophie al diverse dansstages gevolgd, echter geen enkele die vanuit het gevoel werkte. Bij dansmeester Geert was dat anders en al gauw vond ze dat dit het was waar ze al jaren naar zocht. Dansmeester Geert was indertijd ook met dansles voor kinderen begonnen (onder de naam “Dance4Kids”) omdat hij in een zaal aan de overkan van een school les gaf. Dansjuf Sophie had een pak nieuwe ideeën voor die les en al gauw begon zij hem bij te staan in het uitvinden van choreografieën. Mede door haar achtergrond in kinderopvoeding kon ze zich nóg beter inleven in de danswereld van de kinderen.

Een nieuwe start.

Toen de zaal te Oostkamp gesloopt werd voor verbouwingswerken, werd het tijd uit te zien naar een nieuwe locatie. Dansjuf Sophie startte in Wingene met Dance4Kids.  De cursus werd ontdubbeld en ook Oostkamp begon opnieuw interesse te vertonen, toen de zaal vernieuwd werd. Het jaarlijkse Sinterklaasfeest dat vroeger doorging in de oude zaal te Oostkamp werd omgevormd tot een heus dansfestival en ging vanaf toen door op locaties met heuse theatermogelijkheden. Het werd tijd om een nieuwe naam te vinden om dit alles te overkoepelen: het werd de naam voor het gevoel die de stichters zelf hadden: “I love to dance” of “ik hou van dansen”. Dit werd meteen het motto die dansjuf Sophie en meester Geert (op de achtergrond) wensten over te brengen aan alle leerlingen.

Het concept nam vorm.

Het toenemende succes heeft dansjuf Sophie doen besluiten om professioneel voluit te gaan. Er werd uitgebreid naar andere gemeentes en door de aparte aanpak sloeg ook daar het concept aan. De groepen werden uitgebreid en originele benamingen werden bedacht zoals de Snoozy kids, de Happy Kids, de Funky Kids, de Power Kids, de Star Kids…, die elk hun eigen gevoel van dansen uitdrukken. Vele leerlingen volgden enthousiast de cursussen van de allerkleinsten tot het middelbaar. Maar dansjuf Sophie had de idee om ook voor volwassenen les te geven en zo geschiedde: de les Body Fun was geboren. Meteen een schot in de roos, want vele volwassenen hunkerden naar een leuke cursus waar je ongemerkt ook nog jezelf bijschaaft en zo werd de cirkel gesloten waar ze begonnen was: bij de les aan volwassenen. Op het jaarlijkse dansfestival trad iedereen op van klein naar groot en werd het duidelijk welke mooie diversiteit van dansgroepen er gegroeid was uit al die lessen.

De verdere groei met “entertainment”.

Een uitbreiding naar het entertainment gedeelte waar de stichters zich vroeger zó in thuis voelden is gebeurd. Ze zijn namelijk door de vroegere platenfirma gevraagd geweest om een vroegere dance act nieuw leven in te blazen en ze brengen reeds meer dan acht jaar op de podia in Vlaanderen en daarbuiten een professionele show die rechtstreeks te boeken valt, zie The Confettis. Zie ook enkele filmpjes: VRT Ieper The Sound of C, The Confettis – Legacy, Verder treden ze ook op met een futuristische robotact maar ze zijn ook rechtstreeks te contacteren voor kinderanimatie op een event of persoonlijk bij U thuis. Voor meer informatie kun je een email sturen via Contact.

New Look 2019 C2.0 & logo C2.0y Black